Қазіргі әдебиеттанудағы ұлттық код: Жанғара Дәдебайдың зерттеулерінде (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақалада профессор Ж. Дәдебайдың «ТарихиРашидидің әдебиэстетикалық мәні» және«Көне түркі әдеби ескерткіштерінің көркемдік жүйесіндегі жанр түзуші факторлар» аттыәдебиеттанулық зерттеулерінде, автордың пікірі бойынша, белгілі әдеби жәдігерлер тұңғышрет әдебитеориялық талдауға түскен. Әдебиеттанушы Ж. Дәдебай бұл зерттеулерге канондықәдеби мәтіндерді құрылымдық талдау жасаған. Осының негізінде бұл мәтіндер тұңғыш реттекстологиялық талдауға негіз болған: мәтіндегі автор мен авторлық ұстаным, бас кейіпкерлерменқатар мәтіндердің көркемдік және тарихи негіздері айқындалған.