Жоғары білім берудегі өмірбаяндық және автобиографиялық шығармаларды оқыту (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақалада жоғары білім берудегі автобиографиялық жанрдың еңбектерін зерттеу кезіндеүлкен маңызға ие болатын әдебиеттегі автобиографиялық жанрдың дамуы талданады. Кез келгенәдеби шығарманың жазылу тарихын білу, зерттелетін шығарманың сюжетін терең түсінуге жәнестуденттерді кейіпкерлердің суреттеріне жақындастыруға мүмкіндік береді. Егер автобиографиялық жұмыстарда кейбір жазушылар айналада болып жатқан барлықнәрсені сипаттайтын болса, басқалары ішкі рухани өмірден бастау алады және өздерінің ойларынжәне өз жандарын зерттеуге тырысады, сол арқылы адамзаттың тағдырын көрсетуге тырысады.