Теледидар тіліндегі прецеденттік атаулардың сипаты (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақалада теледидарда ақпараттық мәтіндердегі кездесетін прецеденттік атаулардың жалпысипаты туралы айтылады. Мақала авторлары ақпараттық бағдарламаларда жалқы есімдердіңжалпылық мағынада қолданылуына қатысты мысалдарды келтіре отырып, оларды арнайытоптарға бөліп көрсетеді. Авторлардың айтуынша, қазақ тіліндегі кейбір жалқы есімдердіңжалпылық мағынада қолданылуы ақпарат мәтіндерінде тек стильдік мән үстеу мақсатындағана емес, сонымен қатар уақытты ұту мақсатында да қолданылады. Белгілі есімдерді қолдануарқылы берілетін ақпаратқа қатысты мәлімет толығып, айтылатын ой нақты жеткізуге қызмететеді. Авторлар кез келген жалқы есімдер прецеденттік атау бола алмайды деген қорытындыжасайды. Жалқы есімдердің прецеденттік атауға айналуы уақыттың еншісінде.