Қазақстандық БАҚ: жаһандану және рухани жаңғыр (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Қазақстандық БАҚ-та бүгінде қалыптасқан жағдай ақпараттық және компьютерліктехнологиялардың орасан қоғамдық күшке айналғандығын, қоғамдық сананы қалыптастырудағырөлі арта түскендігін, жауапкершілігі де ұлғайғандығын көрсетеді, жұмысты ұйымдастыруда,ақпарат жинау мен таратуда жетекші мәнге ие болғандығын шегелей түседі. Қазақстандағы БАҚ-тың болашағы да әлемдік факторларға байланысты. Керісінше, ашық саясат ол арақашықтықтыжақындата түсті, кедергілерді жойды. Сонымен бірге, біздің БАҚ та өркениет болашағы үшінжауапкершіліктен сырт қала алмайды. Яғни, елімізде орын алып отырған қиындықтарды тезжеңуге, экономиканы көтеруге, экологияны, басқа да әлеуметтік проблемаларды шешуге,халықтың білімі мен мәдениетін көтеруге, басқа да рухани сұраныстарын қанағаттандыруға,ғылыми техникалық жаңалықтарды өмірге енгізуге ықпал етіп, қоғамдық күш ретіндежауапкершілікті өзіне алғанда БАҚ-тың да беделі өсіп, танымалдығы арта түседі. Билікинститутында БАҚ-тың тура мағынасындағы орны болмағанымен, оның саяси процестегі орнынасыра бағалау мүмкін емес. Қазіргі кезде электронды ақпарат құралдарының пайда болуыменбұл әлеуметтік институт бүгінгі қоғамның, саяси биліктік қатынастардың барлық қырларынтүбірімен түрлендіріп жіберді. Бүгінгі БАҚ-та қалыптасқан жағдай ақпараттық және компьютерліктехнологиялардың орасан қоғамдық күшке айналғандығын, қоғамдық сананы қалыптастырудағырөлі арта түскендігін, жауапкершілігі де ұлғайғандығын көрсетеді, жұмысты ұйымдастыруда,ақпарат жинау мен таратуда жетекші мәнге ие болғандығын шегелей түседі.