Ағылшын тілін оқытудағы тілдік кедергілерді жеңу әдістері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Ағылшын тілін оқытудағы тілдік кедергілерді жеңудің жалпы принциптері мен әдістері,олардың қарым-қатынасы мен шарттылығындағы компоненттер біздің назарымызды шеттілінің коммуникативті қабілетін қалыптастыру процесінде бірнеше талаптарға аударды.Сонымен бірге, біз нақты оқу жағдайларында мазмұнды ұйымдастырудың, оқу процесініңдинамикасындағы белгілі бір сәттермен байланысты болатын бөліктерді немесе бірліктердіанықтаудың әдіснамалық мәселелеріне тікелей тоқталмадық. Сонымен бірге, ағылшынтілін оқытудың мазмұнын ұйымдастырудың негізгі ұйымдастырушылық-әдістемелік бірлігінанықтау мәселесі, әдіснамалық көздер көрсеткендей, көптеген жылдар бойы зерттеушілердіңназарын аударды. Сонымен, біз студенттердің танымдық-коммуникативтік әрекетін белсендірупроцесі жүзеге асырылатын оқытудың негізгі ұйымдастырушылық-мазмұндық бірлігі ретіндетақырыптың әдістемелік мәртебесін айқындау қазіргі уақытта өзекті деп санаймыз. Тілдікжәне лингвистикалық құзыреттіліктер жанама түрде, оқу материалының мазмұны арқылыжәне коммуникативтік құзыреттілікке ие болу процесінде қалыптасады. Коммуникативтікқұзіреттілікті қалыптастыру коммуникативті және функционалды тәсілге негізделген сөйлеуәрекетінің барлық төрт түрі бойынша өзара байланысты жаттығулар арқылы қамтамасызетіледі. Сонымен бірге оқыту мазмұнына коммуникативті маңызды сөйлеу жағдайларын қосуқажеттілігі дұрыс айтылған. Сондай-ақ, тілдік құралдарды таңдау тілдік жүйемен емес, олардыңсөйлеу функциялары, олардың коммуникативті құндылығы мен типтік коммуникациялықжағдайдағы негізгі коммуникативті мәселелерді шешуге қызмет ету қабілетін ескере отырыпанықталатындығы көрсетілген.