Принцип подачи слов и диалектизмов народной разговорной речи в Толковом словаре азербайджанского языка. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
e-mail: Әзірбайжан тілінің түсіндірме сөздігіндегі халықтың ауызекі сөйлеу тіліндегідиалектизмдер мен сөздердің берілу принциптері«Әзірбайжан тілінің түсіндірме сөздігінде» берілген халықтың ауызекі сөйлеу тіліндегі сөздердің біртобы азербайжан әдеби тілінің сөздік құрамын байытуда маңызды рөл атқаратын жай сөздерден құралады.Соңғы жылдары ауылшаруашылық, өнеркәсіп, құрылыс және т.б. салалардың арқасында ондаған диалек-тизмдер мен сөйленімдер тілімізге еніп, оның дамуына үлес қосты. Дегенмен диалектілер мен сөйленімдер-ден сөз қосып, кіргізуде абай болғанымыз абзал. Сондықтан әдеби тілге диалектілерден әртүрлі сөздердіенгізе беруге болмайды. Ешбір қажеттіліксіз алынған және мағынасы түсініксіз диалект сөздер әдеби тілді қиындатып, оның дамуына кері әсер етеді.Одну из групп слов народной разговорной речи, нашедших свое отражение в «Толковом словаре азербайджанского языка», составляют простые слова, которые играют особую роль в обогащении состава словарного состава азербайджанского литературного языка. В последние годы благодаря сельскому хозяйству, промышленности, строительству и др. сферам десятки диалектизмов и говоров вошли в наш язык, послужили его развитию. Однако должны отметить, что нужно быть очень осторожным в заимствовании слов из диалектов и наречий. Поскольку нельзя вводить в литературный язык всякое слово из диалекта. Взятые без необходимости и плохо понимаемые диалектные слова отягощают литературный язык, оказывают на егоразвитие отрицательное влияние.