Хэй Джинжидің поэзиясының шығармашылық сипаттамалары (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2020)
ХХ ғасырдағы қытай әдебиетінің немесе поэзиясының тарихында Хэй Джинжи көрнекті ақын деп айтуға болады. 1950 және 1960 жылдары құрылған саяси лирикалық поэзия оны қытайлық жаңа поэзияда маңызды орынға ие етіп, «ақындық стильдің ұрпағын ашқан» ақын ретінде қуантты. Оның поэзиясы әрқашан саяси ынта-жігермен толы, ол өз уақытында өзгерістерді және ой дамуын қолдана отырып, өзінің бірегей даму сана-сезімін пайдаланып, поэзияны қалыптастыра отырып, барлық саяси талғампаздық пен ұлттық көңіл-күйді көрсетеді. Осының бәрі ақынның елдің өркендеуі мен гүлденуіне деген мақтанышы. Адам тағдыры Тәуелсіздік алғаннан кейінгі тақырыптар, стильдер, әдеби әдістер тұрғысынан Хэй Джинжи шығармаларының негізінде талданды. Зерттеу нысаны тәуелсіздік алғаннан кейін жарияланған еңбектер болады. Мақалада постмодернизм мен әдебиеттің үйлесімділігі мәдениеттің жанрлық біркелкілігіне әкеліп соқтыратын және ұлттық-генетикалық немесе қабылданған жанрлардың типологиялық біртектілігі анықталған. Зерттеу нәтижелері әдеби даму процесі мен қазіргі қытай әдебиетінің құрылымдық ерекшеліктерін анықтайды. Мақалада шығарманың көркемдік табиғатын зерделеуге көп көңіл бөлінетініне қарамастан, әлем авторларының көзқарастары барлық қазақтарда ғана емес, жалпы адамзаттық құндылықтардың мұрасы болып табылатындығы маңызды және құнды. Зерттеулер көрсеткендей, жазушылардың прозасы күшті реалистік дәстүрлерге негізделген жаңару қабілеттерін көрсетеді.