Категория оценки как составляющая картины мира в средствах массовой информации.Сарапшылықтың санаты сияқты жасаушы әлемнің суреттерінің бұқаралық ақпараттың ақы-пұлдарында (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматривается доминирующая роль средств массовой информации, которая современному человеку непосредственно представляет реальность в собственной интерпретации. Таким образом, информационная модель мироздания становится главным ориентиром в вырабатывании основы картины мира индивидом. Автор акцентирует внимание на такое основное свойство газетно-публицистической речи, как оценка и оценочность, которое создает стилеобразующую функцию, необходимую для газетного дискурса. Мақалада автор қазіргі замандағы бұқаралық ақпарат құралдарының қоғамдағы рөлі туралы айта келе, БАҚ стиліне тән бағалау функциясының газет дискурсында алатын ерекше орнына тоқталады. Заманауи бұқаралық ақпарат құралдарында жасалынып отырған әлемнің тілдік бейнесінің жеке адам өміріндегі, оның қоғамдық – саяси көзқарастарының қалыптасуына ықпалы зор. Бағалау категориясы газет публицистикасындағы әлемнің тілдік бейнесінің айқындаушы құрамдас бөлігі болып табылады.