(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье в контексте глобального текста и культурного универсума рассмотрены понятия «картина мира» и «языковая картина мира». Проводятся параллели между теориями о неразрывности мышления/ мировидения и языка Абу Хаййана ат-Таухиди (Х в.) и В. фон Гумбольда (XIX в.). Перекидывается «мостик»к современной трактовке языковой картины мира. Бұл мақалада глобальды мәтін және мәдени универсум контексінде әлем бейнесі мен әлемнің тілдік бейнесі түсініктері қарастырылды. Ойлау мен дүниетанымның ажырағысыз байланысы теориясы мен Абу Хаййан ат-Таухиди (Х ғ.) мен В. фон Гумбольдтың (XIX ғ.) тілдері арасындағы параллельдер келтірілді. Әлемнің тілдік бейнесінің қазіргі түсіндірмесіне «көпір» салынды.