(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қарастырылған инвариант пен түптұлғаның методологиялық сипаты, олардың жалпығылыми ұғым ретінде мәртебесін анықтауға мүмкіндік береді. Концептілер түрлерінің когнитивтік табиғаты, олардың абстракция мен білімнің әртүрлерімен байланысын қамтамасыз етеді. Инвариант пен түптұлғаның қарсыластыруының салыстырмалы сипаты тілдік жүйені категоризациялаудағы әртүрлі деңгейде өзін көрсетеді