(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Статья Т.Е. Игенбай посвящена исследованию своеобразия прозы Р. Сейсенбаева, специфики, художественно-эстетических особенностей, жанрово-стилевых черт, составляющих корневую основу прозы писателя. Проведена научная работа по рассмотрению в произведениях Р. Сейсенбаева общечеловеческих проблем. Бұл мақалада Роллан Сейсенбаевтың шығармашылығы мен ұлы туындылары қарастырылады. Роллан Сейсенбаевтың шығармалары арқылы оқырман жазушының Қазақстанның келешегі үшін алаңдайтындығын сезеді. Оның туындылары оқырманды өткір жағдайлармен, кейіпкерлердің қарым-қатынасының күрделі- лігімен қызықтырады. Өзінің туындыларында Роллан Сейсенбаев экологиялық, адамгершілік, адамның эгоистік мінезін, тастанды бала жəне де халқының өмірімен байланысты мəселелерді көтереді. Мақалада осы мəселелер Р. Сейсенбаевтың «Отчаяние» атты романында ерекшеленіп көрсетілгені туралы айтылған. Сондықтан жазушының повестері, əңгімелері, романдары мениптік сықақтың (ауыздықсыз қиялға деген жанр) жəне беллетристиканың мұрагерлігі ретінде қарастырылуы керек. Абай өз халқының əрі қарай дамуын батыстың (орыс тілі арқылы) жəне шығыстың (бейілділік өнері, ғылымы, ислам) арасындағы қарымқатынасынан көрсе, ал Роллан Сейсенбаев адамзаттың озықтығын өркениеттің əрекеттестігімен байланыстырады. Роллан Сейсенбаевтың ең үздік туындалары ағылшын, неміс жəне басқа да еуропалық тілдерге аударылғандықтан, оның шығармашылығымен Еуропа, Азия, Америка елдеріне анымалдылығы атап айтылған.