(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақала халықтың, мемлекеттің ұлттық идеясының құрылымы мәселесіне арналған. Онда Н.Ә. Назарбаевтін Қазақстан республикасыпрезидентінің гуманитарлық дискурсы қарастырылады. Назарбаевтың «Әлемнiң эпицентрi » (2001 г.) деген кiтабы ерекше зерттеледі. Осымен байланысты ұлт, халық, ұлттық ой, гуманитарлық дискурс және т.б. терминдер, олардың негiзгi мағыналары қаралады. Мақаланың мақсаты – ҚР егемендi мемлекеттілігі негiзiн қазақ халқының ұлттық публицистикалық мәтiнінің материалдарында көрсету. Иллюстративтік материалдары ретінде ұлткөсемінің кітабынан үзінділері көрсетiлген, кітапта ҚР аумақтағы ядролық қарудың сынақтарын тоқтату туралы және одан бас тарту егжей- тегжейлi баяндалған (1991-1999 ж.). Зерттеу мақсатына жету үшiн бақылау әдiстер, жеке- авторлық сентенцияларын мәтiнінен жаппай iрiктеу, олардыңсипаттамасы және жүйелеу пайдаланылған. Талдаудың нәтижелерi студеттер мен магистранттар гуманитарлық дискурстi лингвостилистикалық талдау сабақтарында пайдаланыла алады.