ТВОРЧЕСТВО НАРОДНОГО ПОЭТА ГАДЖИ АЛИШ-АГИ: РЕАЛЬНОСТЬ И ИСКУССТВО (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Гёйчи халық поэзиясы Азербайжан ауыз əдебиетіндегі ең аз зерттелген поэзия. Сондықтан да Гёйчи əдеби атмосферасын дамытқан халық ақындары шығармашылығын оқып-үйрену де өте маңызды. Мақалада автор халық ақыны Гаджи Алиш-Аги шығармашылығын, өнер мен шындықмəселесін қарастырады.
Keywords: Народная поэзия Гёйчи; стихотворное творчество; религиозные мотивы