Есмағамбет Ысмайлов – ХХ ғасыр басындағы әдебиетті зерттеуші (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада Е. Ысмайлов еңбектеріндегі ХХ ғасыр басындағы қазақ әдебиетінің мәселелері қарастырылады.В статье рассматриваются проблемы казахской литературы начала ХХ века в исследованиях Е. Смаилова.
Keywords: идеялық; ақын-жазушылар; ғалымның.