Текстологическая интерпретация произведений М. М. Пришвина (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Статья посвящена исследованию творческого опыта М.М.Пришвина. Текстологическая интерпретация авторских оригиналов и других вариантов, сравнительно-сопоставительное прочтение дневников и художественных произведений создают необходимый уровеньдостоверности текста. Художественная традиция, претворяемая в творчестве Пришвина, создает плодотворные диалогические контексты. Исследование проблемы выдвигает во главу теоретического осмысления важнейшие аспекты современной текстологии, среди них – источниковедение и историю текста.Мақалада М.М. Пришвиннің шығармашылық тәжірибесің зерттеуге арналған. Тақыраптың өзектілігі жазушының 20 ғасырдағы әлемдік әдеби процестегі алатын орнын және оның кітаптарының философиялық-эстетикалық проблематикасың бұгінгі кұн тұргасынан зерделеумен айқындалады. 80-ші жылдардың аяғынан бастаппришвиндіқ деректеметану әлеуеті едәуір толығып әрі ғылыми молайды. Бұл өз кезегінде, келешегі бар және әли кұнге дейін тұтасымен ешкім меңгермеген зерттеу бағыты болып табылды. Пришвиндік туындылардың шығу тарихын қазіргі мәтінтанудың маңызды жайлармен: деректеметану және мәтіннің тарихымен байланыста алып қарауга арналған.
Keywords: характеристики; эксперимент; трагизм.