ФОЛЬКЛОР И АЗЕРБАЙДЖАНСКАЯ ДЕТСКАЯ ПРОЗА (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Барлық өнердің басы болып табылатын сөз өнері, халықтың ауыз әдебиеті балалар әдебиетінің де алғашқы қайнаркөзі болып табылады. Балалар әдебиеті осы негізде пайда болып, өзінің бүкіл тарихы бойына ауыз әдебиетінің қарқынды дәстүрін пайдалана отырып дамыды. Мақалада фольклор және азербайжан балалар прозасы туралы жазыл-ған.
Keywords: фольклорные мотивы; художественная ценность; интересный; содержательный рассказ