СОВРЕМЕННЫЕ БОЛГАРСКИЕ ПЕРЕВОДЫ КАЗАХСКОЙ ЛИТЕРАТУРЫ И ГЛОБАЛИЗАЦИЯ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ əдебиетін болгарша аудару мысалын-да жаhандануға қазақ мəдениетінің жақындайтын жолықарастырылды. Автор қазіргі кезеңде қазақстандық, кеңі-нен алғанда еуропалық мəдениеттің сапасы басынанкешкен үдеріс қалай жүзеге асып жатыр деген сұраққажауап алуға қадам жасады. Сюжет түпнұсқасына, мəтінніңэкспрессивті стилитискалық ұйымдасуы жəне образына өтежақын тұратын, болгар жолма – жол аудармасының жалпыерекшеліктері жəне жырау поэзиясы материалдарын аударуерекшеленді. Мақалада аударманың аутентикалығы туралымəселенің шешілуі қандай мəн алатыны қарастырылды.Оның көркем аударманың əдеби үдеріс элементіне, қазақəдебиеті тарихына, тек аударманың келесі стратегиясынағана емес, сонымен қатар, қазақ əдебиеті тарихына қатыстыболашақ зерттеу бағыттарына айналу мүмкіндігі көр-сетілді.
Keywords: БОЛГАРСКИЕ ПЕРЕВОДЫ