ОСОБЕННОСТИ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ СОВЕТИЗМОВ В КАЗАХСТАНСКОЙ ПУБЛИЦИСТИКЕ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Осы заманға сай публицистикалық мəтіндер мате-риалдары арқылы жазылған «Особенности использованиясоветизмов в казахской публицистике» мақаласында советзаманы кезіндегі белгілі сөздер талданған, жаңа көзқа-растан совет заманы кезіндегі мəдени мұралардың проб-лемаларына мағына беру əрекеті жүзеге асырылған жəнебүкіл көніл ұжымдық ұқсастығын анықтайтын казахстанецдеген идентификаторына аударылған.In the article “Peculiarities of using of sovietesms inKazakh social political journalism” on materialism of modernpublicistic text the key words of soviet epoch are analyzed,attempt of the interpretation of the of the problem of sovietcultural heritage from the point of contemporaneity is made,focus on the identificator – Kazakhstan citizen defining thecollective identily was made.
Keywords: СЛОВА-СОВЕТИЗМЫ В ПУБЛИЦИСТИКЕ