Сән әлеміндегі неологизмдер. Неологизмы в мире моды. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қазіргі заманда ағылшын тілінің сөздік қоры күннен-күнге жаңа сөздермен толықтырылып жатыр. Берілген мақала ағылшын тіліндегі, әсіресе сән әлеміндегі жаңа сөздерге, яғни неологизмдерге арналған.Әлемдегі атақты дизайнерлер, модельдер және сән ортасындағы кез келген адамдар жаңа киім үлгілерін, белгілі бір сән үрдістерін көптеген жаңа сөздермен атауда. Сондықтан біз сән саласындағы неологизмдерді газет-журналдардан, теледидардан, интернет сайттарынан жинастырдық. Нәтижесінде, қарастырылған неологизмдерді семантикалық топтарға бөліп, анализін жасап, сонымен қатар ағылшын тіліндегі рөлін қарастырдық. Сонымен қатар неологизмдерді жинастыру үдерісінде қазіргі кезде қолданысқа енді ғана еніп жатқан сән тақырыпшасына байланысты неологизмдердің тек қана ер адамдардың сән стиліне байланысты жаңа сөздерді кездестіріп, оларға жалпы мәлімет беріп өттік.В нынешнее время лексика английского языка пополняется новыми словами каждый день. Данная статья предназначена неологизмам в английском языке, особенно в сфере моды. Когда известные дизайнеры или модели придумывают новые слова новому стилю одежды, обуви и всему, что связано с миром моды, обычные люди не поспевают понять и использовать те или иные неологизмы. Поэтому мы решили собрать все неологизмы, относящиеся к этой сфере в разных газетах и журналах, в телевидении и интернет-сайтах. В процессе рассматривания новых слов мы столкнулись с новым видом неологизмов в сфере моды, которые относятся только к мужскому полу, и дали характеристику тех слов. В результате мы получили подробный анализ неологизмов, их семантическую классификацию, наряду с этим рассмотрели роль неологизмов мира моды в современном английском языке.
Keywords: неологизм; неология; семантикалық классификация; семантическая классификация.