К проблеме транску льтурности и полиглоссии. Трансмәдениет және көптілдік мәселесі туралы. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматриваются культурологические аспекты полиглоссии. Анализируются позиции ученых и писателей, формулируется точка зрения автора статьи. Определяется место русского языка в творчестве казахских авторов, создающих свои произведения на неродном языке. Отмечается, что взаимосвязь казахской и русской культур в сознании билингвальных авторов оказывает позитивное влияние на развитие национального сознания и литературное творчество.Мақалада көптілдіктің мәдени аспектілері қарастырылады. Ғалымдардың және жазушылардың көзқарастары зерттеліп мақала автордың пікірі көрсетіледі. Өзге тілде жазатың қазақ авторларыныңшығармашылықтарындағы орыс тілінің орны анықталады. Екі тілде жазатын авторлардың ұлттық сана-сезіміне және әдеби шығармашылықтарына орыс және қазақ мәдениеттерінің өзара байланысының жағымды әсер етуі көрсетіледі.
Keywords: национальное самосознание; транскультурность; полиглоссия; билингвизм; маргинальность; ұлттық сана-сезім; көптілдік; трансмәдениет; қостілдік; маргиналдық